Poliţiştii şi jandarmii, pe urmele străinilor care locuiesc ilegal în Botoşani

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrari – Biroul pentru Imigrări Botoşani în cooperare cu lucrători din cadrul Inpectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani – Serviciul Rutier şi Inspectoratului Judetean de Jandarmi Botoşani, au desfăşurat în data de 23 mai a.c., o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale şi a traficului de migranţi, pe raza de competenţă.

Cu această ocazie a fost depistată cu şedere ilegală S.L., în vârsta de 32 ani, din Republica Moldova. În urma verificărilor s-a constatat faptul că  persoana în cauză a încălcat în mod repetat regimul specific permisului de mic trafic de frontiera.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii Biroului pentru Imigrări al judeţului Botoşani au emis pe numele persoanei în cauză decizie de îndepărtare sub escortă de pe teritoriul României, până în zona de frontieră şi a fost sancţionată cu amenda contravenţionala în cuantum de 600 lei. Totodata, la ieşirea din ţara a fost instituită măsura interdicţiei de a intra pe teritoriul României pentru o perioadă de 3 ani, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002, privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare.

Potrivit Acordului încheiat între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind micul trafic de frontieră, zona de frontieră cuprinde teritoriul statelor părţilor contractante, care nu depăşeşte 30 de km de la frontiera de stat şi se află de o parte şi de alta a frontierei de stat dintre România şi R Moldova. Unităţile administrativ-teritoriale care sunt situate parţial în zona de 30 km şi parţial în zona cuprinsă între 30 şi 50 de km de la frontiera comună sunt considerateca aparţinând zonei de frontiera.

One thought on “Poliţiştii şi jandarmii, pe urmele străinilor care locuiesc ilegal în Botoşani

  1. si nu numai a strainilor ci si a celor care sunt din alte localitati si locuiesc fara forme legale,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *