Peste 100 de elevi prinşi de poliţişti în baruri şi săli de internet, în loc să fie la şcoală

Joi, poliţiştii de proximitate şi cei din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – IPJ Botoşani, cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani au defăşurat pe raza municipiilor Botoşani şi Dorohoi şi în oraşele Darabani, Săveni, Flămînzi, Ştefăneşti şi Bucecea, acţiuni pentru prevenirea absenteismului şcolar, precum şi în scopul depistării persoanelor care comercializează substanţe interzise către elevi.

În urma acţiunii, desfăşurate în intervalul orar 11.00 – 13.00, poliţiştii au verificat 75 de unităţi de alimentaţie publică şi săli de internet, fiind depistaţi 124 elevi care ar fi trebuit să se afle la orele de curs.

Cu privire la 26 dintre elevi, poliţiştii au transmis reprezentanţilor legali ai acestora, informări cu privire la locul şi intervalul orar unde au fost depistaţi.

De asemenea, personalul uneia dintre unităţile de alimentaţie publică verificate a fost sancţionat pentru comercializarea de băuturi alcoolice către minori.

Pe timpul desfăşurării acţiunii, poliţiştii au constatat şi aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, însumând 8.440 lei, pentru fapte prevăzute şi sancţionate de Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Aspectele constatate cu prilejul desfăşurării acţiunii vor face de asemenea obiectul unei informări către reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Botoşani.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *