Botoşăneancă reţinută pentru trafic cu ţigări de contrabandă. Vezi detalii!

tigari dosite in masinaO botoşăneancă a fost reţinută pentru 24 de ore în arestul IPJ pentru contrabandă cu ţigări. Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – IPJ Botoşani au identificat, joi, pe raza municipiului Botoșani autoturismul condus de Mirela A. de 36 ani, din comuna Lunca, judeţul Botoşani, în autoturism aflându-se şi Gică L. de 59 ani, din municipiul Botoșani.

Efectuând controlul autovehiculului, poliţiştii au depistat cantitatea de 1.210 pachete țigarete de proveniență Republica Moldova, pentru care cei doi nu au putut prezenta documente justificative. În cazul celor doi s-a dispus începerea urmăririi penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă calificată prin colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, prejudiciul estimat, cauzat bugetului consolidat al statului prin săvârşirea faptei, fiind de 13.342 lei.

Femeia a fost reținuta pentru 24 ore în arestul IPJ Botoşani.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul folosit la transportarea acestora, în valoare de 7.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul IPJ Botoşani. Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptei, precum și în scopul identificării altor persoane implicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *