Psihologul Irina Petrea: Școala trebuie să stimuleze creativitatea și originalitatea elevilor

Psihologul Irina Petrea, cunoscut publicului mai mult după numele de Supernany, din emisiunea de la Prima TV, a susținut, joi după-amiază, o conferință pe teme de educație adresată cadrelor didactice și părinților. Evenimentul a avut loc în sala mare a Teatrului Mihai Eminescu din Botoșani și a atras în jur de 150 de persoane.

Conferința județeană intitulată „Comunicarea între profesori, copii, părinți” a fost organizată de Asociația Educatori inventivi-copii creativi și a tratat idei precum relația profesorului cu elevul la școală, dar și a elevului cu părintele acasă.

Irina Petrea a atras atenția, în discursul primei părți a conferinței, pe necesitățile asupra  cărora trebuie să accentueze școala în ziua de azi.

„Școala trebuie să cultive curiozitatea intelectuală a copilului, dar dacă asta nu pornește din familie, deja pornim cu un deficit. Asigurați copiilor un spațiu pe care să-l poată exploata pentru că lista de „nu ai voie” distruge stimularea curiozității. Școala mai trebuie să stimuleze creativitatea și originalitatea și mi-aduc aminte de ora de compuneri libere de la școală, când citeam liber, participam toți. Dați copiilor posibilitatea să dezbată, să aibă opinii. Ce nu stimulează școala, și ar trebui, este cooperarea între elevi, și nu rivalitatea, competiția pentru că altfel copiii dezvoltă anxietate, ură față de anumite discipline, decepție și ostilitate față de ceilalți copii”, a spus psihologul  Irina Petrea.

Aceasta a declarat că acest tip de conferințe este adresat în special cadrelo didactice, părinților și elevilor care studiază la profil pedagogic.

„Mă adresez adulților cu aceste conferințe, ei sunt cei care vin. Cu copiii am altfel de întâlniri, dar ar putea participa elevii mai mari care studiază în școli cu profil pedagofic, ei sunt un public aparte pentru că vor fi cadre didactice și atunci îi ajută să cunoască din experiența mea de psiholog, din experiența celorlalți”, a mai spus Irina Petrea care a mai adăugat că găsește Botoșaniul destul de schimbat. Ea nu a mai fost în orașul nostru din anul 1994 și a declarat că-i place foarte mult parcul Mihai Eminescu și clădirea teatrului care a găzduit conferința susținută de ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *