Colete cu ţigări de contrabandă, trecute peste Prut cu ajutorul unor frânghii

colete tigari contrabandaPoliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat trei cetăţeni români care transportau 3960 pachete de ţigări de contrabandă. Ţigările au fost trecute peste râul Prut, cu ajutorul unor frânghii şi urmau a fi distribuite pe piaţa neagră din judeţ.

În data de 22 mai, în jurul orei 03.00, pe timpul executării unei misiuni specifice în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Botoşani au observat, cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte, trei persoane care au preluat trei colete voluminoase de pe malul râului Prut şi se deplasau către localitatea de frontieră Româneşti.

colete tigari contrabanda 1Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea persoanelor, iar în urma cercetărilor  au stabilit că cele trei persoane implicate sunt cetăţenii români A.T., B.T. şi D.G., cu vârste cuprinse între 20 şi 21 ani, domiciliaţi în judeţul Botoşani. Totodată, au descoperit abandonate în apropierea frontierei de stat cele 3 colete ce conţineau cantitatea de 79.200 ţigarete, marca Ritm Classic cu timbru de acciză Republica Moldova.

Poliţiştii de frontieră au întocmit celor trei dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Cercetările continuă în comun cu autorităţile de frontieră din R. Moldova pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *