Război între managerul Spitalului de Recuperare şi liderul de sindicat

Gabriela Varzari
Gabriela Varzari

Managerul Spitalului de Recuperare Botoşani este acuzat de ingerinţă în activitatea sindicală.  Conflictul dintre managerul spitalului, Gabriela Varzari, şi liderul Sanitas al Spitalului de Recuperare, Ledica Băetu, a mocnit până miercuri, în momentul în care conducerea unităţii a decis să mute avizierul sindicatului de la intrarea în unitatea spitalicească, deşi iniţial s-a obţinut acordul pentru amplasarea acestuia. Liderul de sindicat acuză că cei din conducere i-au spus că avizierul sindicatului a fost mutat pe motiv că în spaţiul din ambulatoriul spitalului, care este reabilitat cu fonduri europene, nu este permis să se aducă niciun fel de modificare, în timp ce tonomatele de cafea sunt amplasate în aceeaşi locaţie fără aprobarea şefului de proiect. Mai mult, liderul de sindicat susţine că nu este chemat la consiliile de administraţie sau şedinţele care au loc în spital, iar ultima dată când a fost chemată  i s-a spus că vorbeşte prea mult şi că angajaţilor le-au fost date să semneze nişte documente antedatate.

ledica baetu lider sindicat recuperare
Ledica Baetu lider sindicat Sanitas Spitalul Recuperare

Consider acest fapt o formă de condiţionare, constrângere şi limitare a exercitării activităţii sindicale. Am rugat ca avizierul să rămână la locul stabilt. Aşa cum unitatea are dreptul să afişeze la loc vizibil, la intrare într-o unitate toate problemele, aşa şi sindicatul, care este parte egală în derularea unui contract de muncă, are acest drept”, a spus Ledica Băetu.

Avizierul a fost montat pe peretele unităţii, spune liderul de sindicat, întrucât trebuiau aduse la cunoştinţă salariaţilor listele cu drepturile băneşti câştigate în instanţă, dar şi alte documente. De asemenea, reprezentantul sindicatului a cerut conducerii unităţii ca sumele primite în urma acestui proces să fie ridicate de la caseria unităţii, de către fiecare beneficiar în parte, lucru nepermis de managerul spitalului.

Nu am mai fost chemată la şedinţe, iar acum când am intrat să sesizez că îmi dă jos avizierul, secretara unităţii mi-a spus că nu este program de audienţă”, a mai spus liderul de sindicat.

De partea cealaltă, managerul spitalului, Gabriela Varzari, neagă că ar fi avut vreun conflict cu liderul de sindicat. Ea spune că afişierul a fost mutat la un etaj mai superior, întrucât nu este pentru pacienţi, ci pentru salariaţii spitalului.

Jos trebuie să punem afişe cu ce se află în ambulator, pacienţii să-i redirecţionăm spre anumite proceduri pe care le au de făcut. Nu mi se pare ceva anormal. Acolo este un proiect cu fonduri europene şi nu avem voie să facem modificări şi să spargem pereţii. Acum a intervenit divergenţa asta cu sindicatul, pentru că am rugat să îl mute de acolo”, a spus managerul spitalului.

3 thoughts on “Război între managerul Spitalului de Recuperare şi liderul de sindicat

  1. dar la modern calor unde este afisata lista cu cei 25%? sa nu fie ingropata cu tevi cu tot. sindicatul ar sti unde sa o afiseze!

  2. NEREGULI?! Vedeti ca tot sistemul romanesc este in GROPAPA! Doar instantele mai fac dreptate uneori Vezi cazul APA NOVA si MODERN CALOR! Toti cei de la MODERN CALOR,care au fost furati de cei 25% din salar, inclusiv dobanzile si actualizarea la zi, vor trebui sa vina cu sacul la bancomat! Cine a luat decizia de a taia salariile nu cunoaste legislatia muncii! AR TREBUI IMPUTATE ACESTE DECIZII MANAGERIALE GENIALE, CARE COSTA BUZUNARELE CETATENILOR BOTOSANENI!! BRAVO justitiei romane !! Dar nici DNA-ul nu doarme!!!

  3. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    daca avizierul a fost mutat la un etaj ”mai superior”, poate si serviciile vor ”mai sanitare”, caci eu inteleg ca vor sa devina ”mai medicali”. In fond, tara arde, iar babele ”se piaptana” – in unicul spital – statiune din Botosani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *