Inspectoratul Şcolar vrea să împrumute modelul spaniol al inspecţiilor şcolare

Mihaela Hunca, inspector general al ISJ
Mihaela Hunca, inspector general al ISJ

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean are în vedere derularea inspecţiilor şcolare, începând de anul şcolar viitor, după modelul spaniol. Mihaela Huncă, inspector general al IŞJ, a declarat că se doreşte aplicarea  acestei măsuri pentru eficientizarea inspecţiilor şcolare. Zece inspectori şcolari botoşăneni au participat, săptămâna trecută,  la un schimb de experinţă în Barcelona-Spania. În urma acestor întâlniri, spune şefa IŞJ, Inspectoratul Şcolar din Barcelona s-a arătat interesat  pentru viitoare schimburi de experienţă privind inspecţia şcolară.

Unul dintre obiective va fi acela de a eficientiza inspecţia şcolară. Sper că pentru anul şcolar viitor să eficientizăm , să transferăm anumite elemente din inspecţia şcolară din regiunea Catalunya în judeţ. Ei au împărţirea teritorială pe grupe de inspector. Probabil o să încercăm, să vedem toate amănuntele şi dacă acest lucru se poate realiza, putem să împărţim şi noi judeţul, astfel încât pentru o anumită porţiune de judeţ să existe o echipă de inspectori care să răspundă de şcolile respective. În prezent avem inspectori de specialitate care sunt inspectori teritoriali. El are în coordonare mai multe şcoli. Ori vrem să facem echipe, iar aceste echipe să aibă câte un coordonator. Dar vrem ca toată echipa să treacă prin activitatea de coordonare a inspecţiei şcolare”, a declarat Mihaela Huncă.

One thought on “Inspectoratul Şcolar vrea să împrumute modelul spaniol al inspecţiilor şcolare

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Mergeţi şi în America şi în Germania, nu uitaţi să vă căraţi şi soţul,măcar să ştiţi o treabă..aşa o să puteţi compara şi analiza sistemul degeaba de ,,inspecţii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *