Deputatul Roman critică guvernarea USL de la tribuna Camerei Deputaţilor

Presedintele Partidului Forta Civica Botosani, Cristian Roman
Cristian Roman

Un an de guvernare USL criticat de deputatul Cristian Roman de la tribuna Camerei Deputaților. Parlamentarul Partidului Forța Civică a susținut în sedința de plen o declarație prin care își exprimă nemulțumirea și totodată dezamăgirea față de modul în care USL a înțeles să-și respecte promisiunile pentru județul Botoșani.

Redăm mai jos parte din declarația acestuia:

„Uniunea Social Liberală a promis anul trecut Guvernare pentru Botoşani – acesta a fost sloganul sub care a cerut şi obţinut puterea în judeţ.

În fapt ce a adus USL cetăţenilor din judeţul Botoşani?

Guvernare pentru Botoşani a însemnat că, imediat după preluarea puterii, USL a retras banii deja alocaţi pentru reabilitarea drumului Botoşani – Suceava (53 de milioane de lei).

Guvernare pentru Botoşani a însemnat majorarea taxelor şi impozitelor.

A însemnat alocarea pentru judeţ, în 2013, a celui mai mic buget din toată Moldova. Parlamentarii botoşăneni ai puterii au votat milităreşte pentru acest buget. Ei au trădat imediat ce au ajuns în Parlament, iar promisiunile făcute cetăţenilor au pălit în faţa ordinelor potrivnice date de şefii de la partid.

Guvernare pentru Botoşani s-a dovedit a fi o mare minciună. A însemnat oprirea tuturor investiţiilor. Nu au mai demarat nici un proiect major în judeţ, iar pe cele deja pornite de predecesorii lor le-au boicotat, amânat sau blocat (de exemplu parcul regional de agrement, modernizarea reţelei judeţene de apă şi canalizare).

O linişte extrem suspectă s-a instalat în judeţul Botoșani. Nu se mai face nici o sală de sport, nici o bază sportivă, nici un parc, nici un drum, şcoală sau aducţiune de apă. USL a aplicat probabil principiul – dacă nu munceşti, nu greşeşti. Doar că acesta este deosebit de păgubos.

Botoşaniul a avut parte în ultimul an de ezitări în luarea deciziilor. Cei care conduc judeţul, inclusiv municipiul de reşedinţă, au dat dovadă de lipsă de viziune şi grave lacune în ceea ce înseamnă managementul public. Banii se alocă pentru lucruri neoportune din punctul de vedere al interesului public, iar promisiunile făcute au fost uitate, răstălmăcite, neasumate şi neonorate.

USL a lovit cel mai crunt acolo de unde a primit cele mai multe voturi. USL a umilit practic judeţul Botoşani. Anul trecut au câştigat doar cei câţiva care au preluat puterea. Botoşănenii însă au pierdut.”

Sursa: comunicat presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *