Deputatul Ciofu la TVR2: Bonele au dreptul să-şi practice profesia fie la domiciliul copilului, fie la domiciliul propriu

Tamara Ciofu
Tamara Ciofu

Deputatul Tamara Ciofu a vorbit, luni seară, la Ora de ştiri de la TVR 2, despre proiectul de lege care îşi propune recunoaşterea oficială a meseriei de bonă. Deputatul PSD, care este iniţiatorul legii, a declarat că se doreşte, prin promovarea acestei legi, o alternativă familiilor a căror copii nu pot frecventa creşa sau grădiniţa.

În acest moment participăm la o loterie a bonelor. Dorim să găsim o soluţie financiară convenabilă pentru toată lumea, inclusiv pentru familiile cu venituri reduse. Bonele pot să ofere servicii unor grupuri de trei-cinci copii sau unor familii modeste, fără posibilităţi financiare, iar aceste familii să împartă între ele suma aferentă. Bonele au dreptul să-şi practice profesia fie la domiciliul copilului, fie la domiciliul propriu”, a spus Tamara Ciofu.

Ea a spus că bonele ar urma să facă cursuri de formare. Ele vor fi şcolile cum să acorde primul ajutor în situaţie de criză, cum să îngrijească copiii cu nevoi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *