Roboţii construiţi la Palatul Copiilor Botoşani, câştigători ai Concursului Internaţional Infomatrix. Foto!

concurs elevi palatul copiilorIn urma pariciparii la faza nationala de selectie din luna aprilie, echipa de robotica de la Palatul Copiilor Botosani  a fost invitata sa participe in acest sfarsit de saptamana la Concursul International INFOMATRIX 16-20 mai 2013. O competitie de mare nivel, la care au fost 450 paricipanti din 45  de state: Afghanistan, Albania, Australia, Azerbaijan, Belgium, Bosnia And Herzegovina, Bulgaria, Colombia, Congo, Ecuador, Georgia, Germany, Hong Kong, Hungary, India, Indonesia, Iraq, Kazakhstan, Kenya, Kyrgyzstan, Laos, Macedonia, Malawi, Malaysia, Mexico, Moldova, Mozambique, Nigeria, Pakistan, Poland, Romania, Russian Federation, Somalia, South Africa, Tajikistan, Tanzania, Thailand, Turkey, Turkmenistan, Ukraine, United Kingdom, United States, Vietnam, Yemen, Zambia.

Am avut onoarea sa concuram cu tari de traditie in robotica: SUA, MEXIC, HONG KONG etc.

concurs elevi palatul copiilorRobotii construiti la Palatul Copiilor s-au intrecut in viteza, la proba de Line Follower si lupta, in proba Mini Sumo(10/10 cm- „regina competitiei”), alaturi de 160 de  roboti construiti in importante centre universitare din tara si lume.

Robotii sunt complet autonomi, nu sunt manevrati cu telecomenzi si iau singuri decizii prin programele implementate.

In prima zi a competitiei robotii Minisumo au fost repartizati pe grupe. Echipa de Botosani, cu robotul PACO1 (PAlatul COpiilor Botosani) a intrat intr-o grupa  alaturi de echipe  foarte puternice din Mexic, Turcia, Hong Kong, dar si  din Romania. Dupa  doua zile de lupta, echipa din Botosani a trecut de faza grupelor, calificandu-se in finala de pe pozitia a doua.

concurs elevi palatul copiiloEtapa finala a fost plina de adrenalina, find eliminatorie. Rand pe rand, echipele paraseau competitia, dar echipa din Botosani, castiga meci dupa meci, schimband strategia de lupta in functie de fiecare robot, calificandu-se in semifinale, unde a luptat contra echipei MBT, castigatoarea de anul trecut a competitiei. Din doua meciuri  castigate, echipa de la Palatul Copiilor s-a calificat in finala, alături de echipa din Mexic.

Echipa dsin Botoşani a câştigat campionatul mondial. Si la  proba de Line Follower- roboti viteza, am demonstrat ca avem printre cei mai rapizi roboti din lume, obtinand medalie de argint.

concurs infomatrixA fost prima participare internationala cu robotii de competitie. Elevii care au construit robotii botoşăneni sunt: Constatin Voiniciuc, Mihnea Horbuli, Andrei Visan, Şerban Botez şi Vasile Voiniciuc.

Sursa: comunicat presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *