Circulaţia rutieră pe Cuza Vodă, închisă de un exerciţiu în caz de urgenţă. Vezi detalii!

simulare incendiu carrefourInspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani desfăşoară pe 22 mai, între orele 09.00 – 11.00, un exerciţiu de cooperare cu forţe şi mijloace în teren pentru limitarea şi înlăturarea efectelor unor situaţii de urgenţă de amploare produse în zona Teatrului „Mihai Eminescu” din municipiul Botoşani.

Acţiunea se înscrie în programul anual de pregătire şi se va desfăşura sub coordonarea preşedintelui Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Costică Macaleţi.

La acţiunile de intervenţie şi înlăturare a efectelor negative ale situaţiilor tactice prezentate vor participa forţe şi mijloace ale I.S.U. Botoşani, Suceava şi Iaşi, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani, Poliţiei Locale, Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani, Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, voluntari ai Filialei de Cruce Roşie Botoşani, un echipaj al Inspectoratului General de Aviaţie – Unitatea Specială de Aviaţie Iaşi şi UPU- SMURD Botoşani.

Scopul exerciţiului este de verificare a stadiului de pregătire a serviciilor profesioniste şi voluntare pentru situaţii de urgenţă şi acţiunea lor întrunită, precum şi cooperarea cu structurile M.A.I., instituţiile, operatorii economici şi organizaţiile nonguvernamentale abilitate în gestionarea situaţiilor de urgenţă la nivelul zonei de competenţă. Pe timpul desfăşurării exerciţiului se va urmări şi modul de punere în aplicare a Planului roşu de intervenţie judeţean.

Pe perioada desfăşurării exerciţiului, pentru evitarea accidentelor sau a altor incidente neplăcute, circulaţia rutieră va fi închisă pe strada Cuza Vodă, între intersecţia cu strada Marchian şi Calea Naţională, iar accesul pietonal va fi restricţionat în zona Teatrului „Mihai Eminescu” până la Sediul CEC şi Piaţa Revoluţiei.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani cere scuze cetăţenilor pentru eventualele neplăceri cauzate de această acţiune, mulţumeşte pentru înţelegere şi transmite populaţiei să aibă încredere în profesionalismul forţelor participante la exerciţiu.

Totodată, face un apel către întreaga populaţie să respecte indicaţiile transmise de autorităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *