Proiect de tineret între o asociaţie din Botoşani şi organizaţii similare din Cehia, Italia şi Olanda

asociatia renasterea botosaneanaAsociaţia Renasterea botoşăneană va începe transpunerea în practica a unui proiect european intitulat: „Aripi Tinere”, care se va concretiza prin organizarea la Botosani a unor activităţi de schimb de tineret, în perioada 1- 8 iulie, 2013.

Proiectul propus se va desfasura in cadrul unui parteneriat intre organizatia din Botoşani si alte organizatii din Italia, Olanda si Cehia cu care au fost semnate acordurile de parteneriat si care isi vor trimite la Botosani cate 7 participanţi fiecare.

Vizita de planificare in avans a fost programată pentru 11-12 mai 2013, la Botosani si Ipotesti, la participând câte un reprezentant de la fiecare organizaţie parteneră.

Proiectul, finanţat sub Programul „Tineret in Actiune” al Comisiei Europene, se adresează tinerilor cu varstele cuprinse între 18-24 de ani si  are ca teme principale: protejarea mediului înconjurator si somajul în rândul tinerilor. Scopul acestui proiect este de a sensibiliza tinerii, de a-i face să constientizeze că viitorul lor depinde de rezolvarea acestor probleme, de a-i determina să se implice, sa fie toleranti si să militeze pentru intelegere si colaborare intre tari.

În cadrul proiectului se vor organiza activităti sportive, de cunoastere, workshop-uri, dezbateri, vizite pe teren, prezentări, organizare de eveniment public, cinema nights.

Atât organizatorii cat și participantii vor obtine abilități de comunicare, organizare, îsi vor  dezvolta creativitatea si isi vor îmbunătăti cunostintele de limbă engleză.

Pentru mai buna implementare a activitatilor planificate in cadrul proiectului „Aripi Tinere ”, contam deasemenea pe colaborarea cu Primaria Municipiului Botosani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *