Spitalul Judeţean, din nou cu conturile blocate

Spitalul JudeteanSpitalul Judeţean are din nou conturile blocate din cauza datoriilor. Unitatea spitalicească a primit o notificare săptămâna aceasta de la Direcţia de Finanţe, conturile spitalului fiind blocate pentru o datorie de peste un million lei către furnizorii de medicamente şi utilităţi. Spitalul a avut conturile blocate şi în luna aprilie, însă situaţia a fost rezolvată de Consiliul Judeţean care a alocat 2,5 miliarde lei vechi.

Blocare este făcută doar pentru plăţile la bunuri şi servicii. În aceste condiţii, nu putem plăţi nimănui până nu achităm datoria veche. La salarii nu este blocat contul. Plăţile încep cu data de 24. Noi vedem ce bani primim de la Casa de Asigurări de Sănătate şi vom achita din datorii pentru a debloca situaţia, dar dacă nu dăm suma din arieratele care se rostogolesc, atunci Finanţele iar blochează contul. Dar nu suntem blocaţi din punct de vedere al funcţionalităţii medicale. De asta am cerut şi sprijinul autorităţilor centrale ca să ieşim din această situaţie”, a spus Gheorghe Damian, managerul Spitalului Judeţean.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean speră să plătească din datorii până pe 24 mai, pentru deblocarea conturilor. Situaţia financiară de la cea mai mare unitate spitalicească din judeţ se agravează de la o zi la alta, iar bugetul pe care urmează să-l primească de la instituţia de asigurări de sănătate este insuficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *