Sporuri tăiate şi paza asigurată cu personal propriu: primele măsuri luate de conducerea Spitalului Judeţean

spitalul judeteanConducerea Spitalului Judeţean recurge la măsuri extreme pentru a se încadra în bugetul primit de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătat. Comitetul director al unităţii s-a întrunit, marţi, şi a stabilit un plan de măsuri pentru redresarea unităţii. Astfel, o primă măsură va fi aceea de reducere a sporurilor angajaţilor şi cel mai probabil se va umbla la sporurile care se acordă la nivelul maxim. Afectaţi vor fi atât asistenţii medicali, dar şi medicii. Diminuarea sporurilor va fi făcută după o discuţie prealabilă cu sindicatele din domeniu.

Serviciul RUNOS va face o metodologie de expertizare a locurilor de muncă şi se va lua o decizie în ceea ce priveşte sporurile. Se va face o analiză a minimului și maximului acestor sporuri, și se va stabili un procent”, a declarat Ioan Asaftei, director de îngrijiri în cadrul Spitalului Judeţean.

Reprezentanţii unităţii spitaliceşti au mai luat o astfel de măsură şi în iarnă, când au tăiat din sporurile medicilor, iar aceştia au declanşat un protest spontan.

O altă măsură vizează efectuarea serviciului de pază cu proprii angajaţi. Astfel, începând cu data de 1 iunie, conducerea spitalului renunţă la firma de pază a lui Victor Mihalachi.

Până atunci vor fi instruiţi oamenii noştri şi ne vom pune în legalitate cu documentele”, a mai spus Asaftei.

Reprezentanţii spitalului susţin că fondurile sunt insuficiente şi că nu-şi mai permit să asigure aceste servicii cu firme private. Peste zece angajaţi vor fi trecuţi la serviciul de pază.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *