Funcţionar public abonat la şpagă

Iulian Chelariu, angajat primarie
Iulian Chelariu

Şpaga pare să fi fost un obicei pentru fostul referent din cadrul Primăriei, Iulian Chelariu, prins în noiembrie 2011 cu mita în buzunar după ce a pretins şi primit 900 de euro de la o botoşăneancă pentru a o ajuta să obţină o locuinţă ANL.

La jumătate de an după ce a fost condamnat pentru fapta de atunci, acesta a fost trimis din nou în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, de data aceasta pentru trafic de influenţă. Faptele s-ar fi petrecut în perioada decembrie 2010-februarie 2011, când Iulian Chelariu l-ar fi stors de bani pe un botoşănean care voia să obţină o autorizaţie de construcţie şi un proiect de casă pentru o rudă.

Referent în cadrul Oficiului de Cadastru, Chelariu ar fi lăsat de înţeles că are influenţă asupra colegilor săi din Serviciul de Urbanism şi că-l poate ajuta în demersurile lui. În decembrie 2010, B.I.C. a plătit prima tranşă din şpagă, iar în martie suma plătită a ajuns la 2.800 de lei.

Amânat de la o lună la alta, acesta a realizat că a fost păcălit, dar s-a ferit să ceară ajutorul procurorilor, de frică să nu fie arestat şi el. În decembrie 2011, când Iulian Chelariu a fost inculpat şi trimis în judecată, botoşăneanul a făcut un denunţ la Serviciul Judeţean Anticorupţie.

Iulian Chelariu a fost destituit din aparatul administraţiei publice locale la începutul lui noiembrie 2012.

2 thoughts on “Funcţionar public abonat la şpagă

  1. nu ia numai el spaga in primarie. O stiu fiindca si eu am dat pt a rezolva o problema minora dar scumpa. faceti o ancheta/ interna si o sa vedeti .

  2. Infatisarea acestui functionar public ( ce sigur face parte din specia suinelor), este reprezentativa pentru aceasta breasla ! Nu se v-a schimba prea curand impresia de mari spagari si corupti ordinari ce planeaza asupra acestor functionari publici, pana cand nu vor face chiar ei ceva pentru aceasta, adica sa nu mai bage mana in buzunarul cetateanului. Eu cred insa ca lor nu prea le pasa . Ceea ce este important pentru ei, este suma cu care merg acasa la terminarea programului… Rusine, mare rusine sa le fie ! Speranta este ca totusi, o parte dintre ei( putini e drept), sunt oameni corecti. Poate printr-o minune , putinii vor contamina majoritatea cu virusul corectitudinii!… Doamne ajuta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *