Senatorul Federovici cere ministrului Agriculturii explicaţii privind finanţarea unor proiecte depuse de primării

Doina Federovici in SenatSenatorul Doina Federovici a făcut o interpelare către ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, prin care solicită explicaţii privind proiectele depuse de primării pe Măsura 322.

La nivelul OJPDRP Botoşani sunt depuse de catre primării un numar de  31 proiecte  pe Masura 322, in sesiunea din iunie-iulie 2009, dar si în sesiunea iulie 2011.

Aceste proiecte au fost declarate eligibile dar nefinantate (30 din 2009 si 1 din 2011), sumele pentru această măsură fiind în acest moment epuizate.

Având în vedere faptul că pentru elaborarea acestor proiecte primăriile au făcut eforturi financiare foarte mari pentru proiectare,  studii de fezabilitate studii  geo, topo si hidro, vă rog să-mi spuneţi domnule ministru în ce măsură este posibil ca aceste proiecte să fie luate în calcul într-o nouă sesiune de proiecte pentru anul 2013, sesiune finantata din banii necheltuiti in totalitate pe alte masuri PNDR, din banii de la rezilieri de contracte pe Masura 322 sau dacă pot fi redirectionate pe alte Programe cu fonduri europene pe care ministerul condus de dumneavoastră le coordonează.

În numele primarilor de pe raza judeţului Botoşani care aşteaptă cu viu interes un raspuns pozitiv din partea dumneavoastră vă mulţumim anticipat, se arată în interpelare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *