Tot mai mulţi botoşăneni îşi rezervă vacanţa de vară din iarnă. Vezi unde preferă să plece în concediu!

litoral BulgariaNumărul botoșănenilor care și-au rezervat din timp vacanța de vară pentru o destinație din afara țării a crescut, anul acesta, mulți dintre ei profitând practic de discounturile care se practică în condițiile în care îți rezervi din timp plecarea în vacanță.

Agenții de turism susțin că, anul acesta, s-a simțit o creștere deosebită în privința rezervărilor pentru litoralul bulgăresc sau grecesc. Mai puțini botoșăneni au optat, vara aceasta, pentru o stațiune de pe litoralul românesc care, deși are o ofertă mai competitivă, încă nu concurează cu cea din țările unde, în ultimii ani, tot mai mulți botoșăneni aleg să meargă cu familiile, pentru a -și petrece concediile.

Valeriu Catargiu, agent turism la Activ Travel, a declarat că, începând de anul acesta, botoșănenii au început să țină cont mai mult de discounturile practicate pentru rezervarea din timp a vacanței.

„Un număr mare de rezervări a fost făcut în lunile februarie-martie, când a fost discount de 25-30 la sută, mai ales pentru Bulgaria, Grecia. Am rezervat în perioada respectivă cât se face în două luni. Începând de anul acesta au înțeles mai bine botoșănenii cum stă treaba cu discountul”, a declarat Valeriu Catargiu, agent turism.

Contractările în sistem early-booking s-au finalizat și continuă cele pentru turiștii cu venituri mai mari sau care nu-și permit, din cauza timpului, să-și programeze vacanța cu câteva luni înainte.

„Acum, au mai rămas turiștii cu venituri mai mari sau care nu-și pot programa vacanța cu mult timp înainte care preferă destinații mai scumpe, mai îndepărtate ca Egipt de exemplu”, a mai spus Valeriu Catargiu.

Preferințele botoșănenilor pentru o vacanță pe litoralul din Bulgaria sau Grecia sunt firești în condițiile în care prețurile nu diferă prea mult, dar condițiile de vacanță sunt diferite. Dacă în stațiunea Mamaia, la un hotel de 3 stele, cazarea pentru 5-6 nopți este de 200-250 euro/noapte/ persoană, în Bulgaria, la un hotel cu același regim, all inclusive, prețul este de cel mult 600 eur0 pentru întreaga familie,  pentru un sejur. Una din facilitățile obținute de turiști pentru litoralul bulgăresc este gratuitatea la cazare pentru copiii pînă 12 ani. „Botoșănenii care rezervă din timp sunt familiștii și cei mai mulți preferă Bulgaria pentru că pentru copiii până în 12 ani au gratuitate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *