Succese muzicale obținute de botoșăneni peste graniță

Două botoșănence au înregistrat succese mari la două festivaluri de muzcă din străinătate. Este vorba despre solistele Raluca Ursu și Ana Maria Bucșă, ambele eleve la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” și totodată membre ale Cercului Melos din Iași coordonat de profesoara Gabriela Nechita.

Raluca Ursu a participat în perioada 23-29 aprilie la Festivalul Internațional „Euro Stars” din Malta unde a obținut premiul de excelență Diploma Award,  plus două premii speciale constând în invitații la festivaluri în Elvetia și Macedonia. La festivalul din Malta au participat 97 de concurenți din 14 țări.

Ana Maria Bucșă a participat la Festivalul „My note” din Polonia care a reunit sute de concurenți din 9 țări în cadrul mai multor secțiuni precum dans, grupuri și soliști vocali și instrumentali.

„În mod tradițional, trofeul soliștilor vocali revine anual Poloniei, însa solistele de la “Melos” (în afară de botoșăneanca Ana Bucșă, un premiu special a fost obținut și de Alexandra Botez, o altă membră a Cercului Melos din Iași-n.n) au făcut o impresie deosebită, smulgând aplauze și aprecieri la superlativ din partea juraților și publicului”, a declarat profesoara Gabriela Nechita.

Premiul obținut de Ana Maria Bucșă vine după trofeul obținut la Festivalul Lucky Kids de la Roman carw a avut loc recent, și calificarea în finala festivalului-concurs Mamaia Copiilor, ocazie cu care o vom vedea la televizor întrucât festivalul este transmis în fiecare an de TVR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *