Ministrul Dan Şova: Sectorul de drum între Botoşani şi Suceava este cel mai prost sector de drum din România

Dan Sova la Botosani
Dan Sova la Botosani

Întrebat care este cea mai proastă porţiune de drum din România, ministrul delegat pentru infrastructură şi investiţii, Dan Şova, a răspuns în cadrul emisiunii „După 20 de ani” difuzată de PRO TV că cel mai prost drum din România este cel dintre Botoşani şi Suceava.

Pentru cei care merg în nordul Moldovei, sectorul de drum între Botoşani şi Suceava este cel mai prost sector de drum din România. Nu trebuie să îl ocoliţi, pentru că e o zonă turistică superbă”, a declarat ministrul.

Institutul Naţional de Statistică (INS) a realizat recent inventarul drumurilor din România, iar rezultatele arată “adevărata stare” a reţelei de transport rutier: mai mult de jumătate din drumurile modernizate sau cu îmbrăcăminţi rutiere au durata de viaţă depăşită.

Judeţele în care drumurile naţionale cu durata depăşită au o pondere foarte mare sunt: Maramureş (100%), Sălaj (100%), Bihor (95,4%), municipiul Bucureşti (95,3%) şi Argeş (94,8%). La polul opus se regăsesc judeţele Arad, în care doar puţin peste 10% din drumurile naţionale aveau durata de viaţă depăşită, Mehedinţi (15,4%), Caraş Severin (17,2%), Harghita (20,7%), Constanţa (24,1%).

Sursa: Evenimentul Zilei

2 thoughts on “Ministrul Dan Şova: Sectorul de drum între Botoşani şi Suceava este cel mai prost sector de drum din România

  1. „Nu trebuie sa ocoliti drumul” – mergeti si va rupeti masinile in doua…Pacat ca avem o zona asa de frumoasa si nu putem sa ne bucuram de ea!

  2. Ce rost au declaratiile politice, domnule Sova, daca nu faceti nimic in acest sens. Si alti mari demnitari din Romania au recunoscut ca drumul Botosani – Suceava este cel mai prost din tara si……… cu asta ce-am facut? -cum spunea Tanase.
    Daca dumneata , din nefericire, vei dori sa candidezi pentru un colegiu din judetul Botosani, sunt aproape sigur ca nu vei lua nici 5% din voturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *