Fermier trimis în judecată de DNA

Bomba putea oricind sa explodeze in tractor, intruct era in stare de functionare

Administratorul unei societati comerciale din Santa Mare a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Suceava, pentru un prejudiciu de peste 36.000 de euro, dupa ce a obtinut in mod ilegal subventii de la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura. Potrivit procurorilor, în perioada 2007-2009, Mihai Mititiuc, in calitate de administrator al societatii Victomil SRL din Santa Mare, a depus la APIA Botosani trei cereri prin care a solicitat sprijin financiar nerambursabil in cadrul Schemei de Plata Unice pe Suprafata (SAPS).

Acesta a declarat suprafete mai mari de teren decat cele detinute in realitate, depunand si trei adeverinte false in acest sens. In urma verificarilor facute de procurorii DNA, s-a descoperit ca inscrisurile depuse de Mihai Mititiuc la APIA sunt false, iar Mihai Mititiuc ar fi incasat ilegal peste 138.000 de lei.

Dosarul a fost inaintat spre solutionare Judecatoriei Botosani.

Mititiuc a mai fost trimis in judecata in alt dosar cu un prejudiciu de 25.000 de euro, dupa ce a declarat suprafete mai mari decat in realitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *