Ultima premieră din stagiune de la Teatrul „Mihai Eminescu” fără oficialităţi şi cu public puţin

Actorii botoșăneni au pus în scenă, sâmbătă seară, ultima premieră din stagiunea de la Teatrul Mihai Eminescu, respectiv spectacolul „Steaua fără nume”, după Mihail Sebastian, în regia lui Alexandru Vasilachi.

Cu o sală aproape pe jumătate goală, față de alte premiere jucate la teatru, actorii distribuiți în piesă au reușit să creeze atmosfera unui tîrg de provincie dintr-o epocă trecută și să transmită mesajul de fapt al operei lui Sebastian, evadarea din lumea anostă într-una iluzorie, frumoasă, autentică.

Actorul Ioan Crețescu reușește să intre foarte bine în pielea profesorului Miroiu, un însingurat visător  din acest tîrg de provincie care se îndrăgostește de Mona jucată aici de actrița Cristina Ciofu, ambii aflați poate în fața celor mai mari roluri a lor pe scena botoșăneană.

Remarcabilă este și interpretarea rolurilor  profesorului de muzică Udrea jucat de Bogdan Muncaciu, ;eful gării interpretat de Marius Rogojinschi sau Grig, partenerul plin de aventuri din lumea contrară liniștei provinciale, jucat de Volin Costin. Aparițiile și replicile domnișoarei Cucu, fata bătrînă a piesei, jucată de Daniela Bucătaru, stârnesc, nu de puține ori, amuzamentul publicului din sală.

Spectacolul este pus în valoare și de coregrafia realizată de Victoria Bucun care completează armonios scenele. Impresionantă este scena din finalul primului act când profesorul Miroiu îi deslușește tainele stelelor, iar ea își dezvăluie numele. Conceput în trei acte, spectacolul nu plictisește, oferă reflecție și păstrează întocmai povestea autorului.

Deși a fost ultima premieră a stagiunii estivale, aproape nicio oficialitate nu a dat curs invitației de a urmări spectacolul actorilor botoșăneni. Printre oficialitățile prezente s-au aflat directorul Casei Asigurărilor de Sănătate, Costel Lupașcu împreună cu prietena lui, Oana Neica, șefa Serviciului Programe Europene din cadrul Primăriei Botoșani,  fostul viceprimar Cătălin Alexa împreună cu soția lui. Alături de actorii de pe scenă au fost în sală și mare parte din colegii lor de la teatru.

One thought on “Ultima premieră din stagiune de la Teatrul „Mihai Eminescu” fără oficialităţi şi cu public puţin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *