Digi 24: Botoşani, oraşul geniilor

Digi 24 emisiunePostul de televiziune Digi 24 susţine că Botoşaniul este oraşul geniilor. În cadrul emisiunii „Raport de ţară”, realizatoarea Sanda Nicola a spus că, în ciuda sărăciei, Botoşaniul este judeţul care i-a dat pe Eminescu, Iorga, Enescu şi Luchian.

De asemenea, în debutul emisiunii, Digi 24 a arătat că Botoşaniul este un judeţ „al domniţelor”, dar şi judeţul care furnizeazăcultură şi spiritualitate.

„Pledez cu mult entuziasm în favoarea Botoşaniului şi a botoşănenilor”, a afirmat Sanda Nicola.

Invitaţi în prima parte a emisiunii, realizată într-un duplex cu judeţul Suceava, au fost prefectul Costică Macaleţi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, şi omul de afaceri Iulian Căzăcuţ, patronul celui mai mare procesator de carne din România.

Invitaţii celei de a doua părţi a acestei emisiuni dedicate judeţului Botoşani, au fost  scriitoarea Lucia Olaru Nenati, eminescolog şi doctor în filologie, dr.Yassin Jaber, medic  la Spitalul de copii precum şi poetul şi profesorul Petruţ Pârvescu, care s-au referit cu precădere la aria de cultură şi spiritualitate a acestui spaţiu de legendă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *