Interventii la Ministerul Sanatatii pentru suplimentarea bugetului Spitalului Judetean pe acest an. Vezi detalii!

Spitalul JudeteanBugetul pe care Spitalul Judetean urmeza sa-l primeasca pe noul contract nu asigura desfasurarea activitatii medicale in conditii optime, a declarat Ioan Asaftei, director de ingrijiri la Spitalul Judetean. Reprezentantii Spitalului Judetean au solicitat suplimentarea sumelor, avand in vedere cresterea salariala operata anul trecut si pentru care nu au fost alocate fonduri, dar si de comasarea spitalelor. O alta nemultumire vizeaza tariful pe caz ponderat care in cazul Spitalului Judetean a ramas acelasi, iar la alte spitale de grad III din tara a fost majorat. Conducerea unitatii spitalicesti va face un memoriu catre Ministerul Sanatatii, prin care se va cere cresterea acestui tarif de la 1444 lei cat este acum la 1600 lei.

Sumele sunt insuficiente pentru perioada aprilie-decembrie 2013, de aceea am solicitat suplimentarea bugetului”, a spus Asaftei.

De altfel, reprezentantii Spitalului Judetean au contestat contractul. Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate a primit 83 de milioane lei pentru spitale, 75% din aceasta suma urmand a fi directionata catre Spitalul Judetean. Costel Lupascu, presedintele CAS Botosani, a declarat ca bugetul va fi completat in luna iulie sau august printr-o rectificare.

La Spitalul Judetean, se va merge pe aceeasi linie de finantare ca anul trecut. Tariful pe caz ponderat a ramas acelasi, in schimb a crescut ICM”, a spus Costel Lupascu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *