Elevi de clasa II, IV si VI, in focul examenelor. Vezi la ce scoli sunt evaluari!

Un numar de 74 de elevi din clasele II, IV si VI din judetul Botosani vor sustine o evaluare pentru examinarea competentelor la limba romana, dar si la matematica. Ministerul Educaţiei Naţionale pilotează, în zilele de 9 şi 10 mai, Evaluarea Naţională la finalul clasei a II-a. Din judetul Botosani participa elevi de la Scoala Miorcani si o clasa de elevi de la Scoala 16
Joi, 9 mai, elevii au primit un test pentru evaluarea competenţelor de scris-citit, iar vineri, 10 mai, vor susţine un test de evaluare a competenţelor la matematică. Durata fiecărei testări este de 25 de minute.
Elevii nu primesc note sau calificative. Obiectivele pilotării sunt verificarea procedurilor de administrare, structura testelor şi a caietelor cadrului didactic, identificarea punctelor tari şi punctelor slabe ale procesului de evaluare, în vederea generalizării acestui tip de evaluare în anii următori.

Evaluari vor sustine si o parte din elevii claselor IV si VI. Evaluarea la clasa IV va avea loc pe 15 mai si va fi sustinuta de elevi de la Tudora, Ripiceni, Prisacani si Prajeni, in timp ce evaluarea de la clasa VI-a va avea loc pe 22 mai si va fi sustinuta, potrivit inspectorului Constantin Siminiceanu, de la Inspectoratul Scolar Judetean, de o clasa de elevi de la Scoala 6 Botosani si o alta clasa de la Grup Scolar Cotusca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *