Un asistent medical din Botoșani a lansat o carte de poezii

Filiala de Limbi Străine a Bibliotecii Județene Mihai Eminescu din Botoșani a găzduit, joi, lansarea cărții „Poveste de suflet” a autoarei Florina Sanda Cojocaru, aflată la primul volum de poezie. Autoarea este absolventă a Școlii Postliceale Sanitare și lucrează ca asistent medical în Botoșani. A fost premiată la concursul Aripi deschise și  a fost membră a Cenaclului literar Poesis.

La evenimentul de lansare al cărții au fost prezenți colegi din lumea medicală ai poetei, dar și din lumea literară precum Boris Ioachim, Luminița Amărie, scriitoarea Lucia Olaru Nenati. Aceasta din urmă a susținut și prezentarea cărții în fața publicului din care au făcut parte și inspectoral general al Inspectoratului Școlar Botoșani, Mihaela Huncă, deputatul Tamara Ciofu. Lucia Olaru Nenati a declarat că a ținut foarte mult să fie prezentă la eveniment, venind special pentru asta de la București.

„Am venit special pentru această lansare de la București cu trenul de noapte, cum nu prea îmi place mie, dar pentru că e lansarea primei cărți a acestei poete, citindu-i cartea, am înțeles că e o aspirație cronică, e o apetență, o proiectare a psihicului către această expresie de ani de zile și nu aș fi vrut să perturb așteptarea autoarei care știu că și-a proiectat în minte momentul când va ieși în public”, a spus Lucia Olaru Nenati.

Despre cartea autoarei, cunoscuta scriitoare a spus următoarele. „E o persoană care a acumulat o enormă energie poetică. Când  am constatat acest lucru, m-am gândit dacă se poate valida această expresie și citind cartea, am îndrăznit să cred că da, că există o energie care tinde spre expresie. Este o carte dedicată unei singure teme, lumea dragostei, o temă extrem de riscantă, de pretențioasă pentru că a constituit merindea  poetică a tuturor epocilor”, a spus Lucia Olaru Nenati.

Autoarea cărții, aflată sub imperiul emoțiilor, a mulțumit tuturor pentru prezența la eveniment dar și celor care au făcut posibilă apariția cărții sale.

În afară de prezentarea cărții, evenimentul a fost pus în lumină și de prezența actorului Cezar Amitroaie care a recitat câteva din creațiile autoarei, iar câțiva copii de la Cercul de muzică folk de la Palatul Copiilor coordonat de Ludvic Schibinschi au susținut un mic recital de muzică folk.

Cartea autoarei născută la Giurgiu și domiciliată la Botoșani a apărut la editura PIM din Iași.

One thought on “Un asistent medical din Botoșani a lansat o carte de poezii

  1. Felicitari autoarei Florina Sanda Cojocaru pentru aceasta lansare de carte si succes deplin pe taram literar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *