Elevii botoşăneni vor să fie prezenţi în consiliile de administraţie ale şcolilor

intrunire Consiliul Elevilor- autoritati din BotosaniElevii botoşăneni cer să fie cooptaţi în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ. Consiliul Judeţean al Elevilor a organizat, miercuri, dezbaterea publică ,,Cine Votează ?”  – privind obținerea dreptului de vot de către reprezentantul elevilor  în aceste consilii, la această activitate fiind prezenţi prefectul Costică Macaleţi, primarul Ovidiu Portariuc, viceprimarul Viorel Iliuţă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, precum şi inspectorul general al Inspectoratului Şcolar, Mihaela Huncă, şi adjunctul Cătălina Lupaşcu.

Au mai participat elevi şi profesori. Florin Gavril, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor, a declarat că acest demers reprezintă o nevoie şi o dorinţă a elevilor.

Proiectul <Cine votează> a fost conceput ca urmare a nevoilor desprinse din strategia Consiliului Naţional al Elevilor, deoarece am considerat că este o nevoie importantă şi un drept pe care îl putem obţine noi, elevii, în cadrul consiliului de administraţie al şcolii. În momentul de faţă, reprezentantul elevilor nu are drept de vot în consiliul de administraţie, acesta fiind chemat doar periodic la aceste întâlniri. Noi ne dorim ca reprezentantul elevilor în consiliul de administraţie să fie preşedintele Consiliului şcolar sau avocatul elevilor, să fie chemat la toate şedinţele. Ne dorim ca în licee el să aibă drept de vot, iar în şcolile gimnaziale să aibă un statut de observator„, a spus Florin Gavrilă.

intrunire Consiliul Elevilor- autoritati din BotosaniPrefectul Costică Macaleţi a declarat că prezenţa elevilor în consiliile de administraţie ale şcolilor este necesară, însă problema se pune la şcolile gimnaziale şi grădiniţe.

Sper că dacă veţi înainta un memoriu la Ministerul Educaţiei, juriştii vor găsi soluţia. Cred că vor trebui parcuşi nişte paşi, pentru ca legislaţia să prevadă acest lucru„, a adăugat prefectul judeţului.

Şi primarul Ovidiu Portariuc şi-a anunţat susţinerea pentru acest demers.

Cel mai important este ca voi să fiţi acolo, pentru că învăţaţi mult din această experienţă. Învăţaţi ce înseamnă implicarea, ce înseamnă responsabilitatea şi veţi fi responsabilizaţi. Cred că acesta ar fi un prim pas pentru elevi de a se implica, ca ulterior, urmând o evoluţie graduală, dintr-un consiliu de administraţie al unei şcoli să poată intra în acel Consiliu local al elevilor, pe care intenţionăm să-l constituim cât de curând„, a spus Portariuc.

Reprezentanţii elevilor în consiliile de administraţie vor fi desemnaţi prin vot de elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *