Proiect de 15 milioane de lei la Frumuşica

panouri fotovoltaicePrimaria comunei Frumusica a accesat un proiect pentru construirea unui parc cu panouri fotovoltaice. Este vorba de o investitie in valoare de peste 15 milioane de lei din care 450.000 de lei este contributia comunitatii locale si circa 11 milioane sunt fonduri nerambursabile.

Constantin Radeanu, primarul comunei Frumusica spune ca saptamana viitoare va semna proiectul iar in vara acestui an vor demara lucrarile. Cat priveste asigurarea cofinantarii, primaria comunei Rachiti nu va apela la un credit bancar ci va primi banii necesari de la Consiliul Judetean.
Am depus in 2010 un proiect privind valorificarea resurselor regenerabile. Acum cateva zile ne-a venit aprobarea de la Ministerul Economiei ca suntem prinsi la finantare. Este vorba de un proiect in valoare de aproximativ 150 de miliarde de lei vechi. Se va realiza un parc cu panouri solare pe o suprafata de doua hectare. Noi vom beneficia de energie electrica pentru primarie, scolile din comuna plus iluminatul public. Am discutat cu presedintele Consiliului Judetean care ne-a promis sprijin. La prima rectificare de buget ne va ajuta cu suma necesara. Saptamana viitoare vom merge si vom semna contractul la Bucuresti dupa care vom demara procedura de licitatie”, a precizat Constantin Radeanu.
Tot anul acesta, va incepe reabilitarea unui camin cultural si amenajarea unui parc de joaca pentru copii. Este vorba de o investitie de 50.000 de euro. La caminul cultural, valoarea lucrarilor este de 45.000 de euro iar la parcul de joaca 5.000 de euro. Banii pentru realizarea acestor lucrari au fost accesati prin Grupul de Actiune Locala (GAL) Colinele Moldovei.

Sursa: Evenimentul de Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *