S-a stins din viaţă unul dintre cei mai importanţi oameni de cultură ai Botoşaniului

Unul dintre cei mai cunoscuţi şi importanţi oameni de cultură a Botoşaniului a încetat din viaţă, marţi, în a treia zi de Paște, la un spital din Iaşi. Este vorba despre istoricul şi muzeograful Ionel Bejenaru.
Născut în 1948, Ionel Bejenaru a fost seful Secţiei de memorialistică a Muzeului Judeţean Botoşani, ieşind la pensie în urmă cu un an.

Dumnezeu să-l odihnească!

4 thoughts on “S-a stins din viaţă unul dintre cei mai importanţi oameni de cultură ai Botoşaniului

  1. Dumnezeu sa-l ierte ! Un mare om de cultura , o mare enciclopedie !da Ionel Bejenariu a fost si ramane pentru botosaneni un mare OM!

  2. Profesorul Ionel Bejenaru a fost o adevarata biblioteca de istorie, o enciclopedie memorialistica, autor al multor carti, documentare si nu mumai. A fost membru si a colaborat cu multe asociatii culturale si publicatii, locale si nationale. Disparitia sa este o mare pierdere pentru cultura botosaneana si pentru cei care l-au cunoscut. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Membrilor familiei le transmit condoleantele mele.

  3. …Trist eveniment neasteptata despartire de istoricul Ionel Bejenaru.Imi amintesc ca la un recent eveniment public l-am ascultat pe spiritul enciclopedic care a fost domnia sa reamintindu-ne cu umor debordant printre fragmente de istorie celebra butada dedicata lui Richelieu: “Aici odihneşte faimosul cardinal/ Care a făcut mai mult rău decât bine;/ Binele făcut l-a făcut rău/ Iar răul făcut l-a făcut bine”.
    Parafrazand trunchiat epitaful de mai sus,in urma domnului profesor va ramane consemnat in memoria locului, a celor care l-au cunoscut si apreciat ca profesionist, doar binele facut istoriei Botosaniului si istoriei nationale ca exponent consecvent al culturii autentice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *