Şeful CJ renunţă la cămaşă şi cravată şi îmbracă costumul popular

Turcanu cu ie (1)Şeful Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, iese din nou în evidenţă. De această dată nu prin declaraţii politice, ci prin ţinută. El a venit, marţi, la birou îmbrăcat într-un costum popular.

Ţurcanu a renunţat la ţinuta sobră în favoarea iei şi brâului tradiţionale, în speranţa că în acest mod va promova cultura tradiţională. El este de părere că portul tradiţional poate fi, alături de obiectivele turistice, un punct de atracţie pentru turişti.

Cămaşa populară este făcută la Vorona, iar brâul din piele cu mărgele este realizată la Gura Humorului.

Am observat că noi, botoşănenii, care trăim autentic peste 60% din populaţie la sate, am fugit şi fugim mereu de un lucru sfânt: mâncarea tradiţională şi sănătoasă şi portul nostru drag, tradiţional şi frumos, aşa cum a fost el de-a lungul anilor. Eu vreau să rog şi să arăt tuturor locuitorilor judeţului Botoşani că acest port este unul frumos şi nu trebuie să ne fie ruşine de tradiţia şi rădăcinile noastre„, a spus şeful CJ.

Exemplul şefului CJ a fost luat şi de administratorul judeţului, Radu Judele, care, de asemenea, a venit la muncă îmbrăcat în port popular.

13 thoughts on “Şeful CJ renunţă la cămaşă şi cravată şi îmbracă costumul popular

  1. Pt un cetatean: eu spun că ţie îţi trebuie control la cap. Ce e rău în acest lucru? Foarte bine că promovează tradiţia şi portul popular.

  2. Adevarul e ca ii sta foarte bine in portul popular, fața il ajuta.. Eu cred că, ar fi mai eficient daca sar ocupa esclusiv cu promovarea traditiilor. Nu cred ca scoala agricola pe care a absolvit-o, a dat judetului, in cazul său, altceva decat un mare purtator de izmene.
    P.S. De ce iar deranja pe unii angajati la stat sa faca un control medical riguros ?
    Au ceva de ascuns?

  3. FELICITARI DOMNULE ! SUNTEM UN JUDET DE AGRICULTORI CARE MUNCESC PAMANTUL SI CRESC ANIMALE! DOMNUL TURCANU E UN BOTOSANEAN AUTENTIC MANDRU DE STATUTUL LUI ASA CUM SUNT ARDELENII NU LE E RUSINE SA IMBRACE COSTUMELE POPULARE MARAMURESENE ,UNGURESTUI SAU MAI STIU EU DIN CE REGIUNE.

    1. De unde stii ca e mandru de statutul sau? E seful tau?
      Daca era mandru, ramanea la tara.
      Daca era mandru ar purta straie moldovenesti in fiecare zi.
      Botosaniul a dat cei mai mari oameni de cultura din tara, asa ca Botosanean authentic inseamna si om cult nu numai agricultor.

  4. Gestu-i în van, o spun aici,
    Dacă nu-ncalţă şi opinci,
    Iar pe timp de soare, ploaie
    Nu pune-un căciuloi de oaie.

  5. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    cosmin, ia si fa-ti si tu un control la cap!!!!

  6. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    FITI LINISTITI CA I N CURAND O SA IMBRACE ZEGHEA AMANDOI.
    EI SUNT IN PERIOADA DE ACOMODARE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *