Peste 1 300 de oameni au luat lumină de la Mănăstirea Vorona

Sfânta Liturghie a fost oficiată de doi preoţi, iar zeci de măicuţe au interpretat cântece religioase. La 00.00 fix, peste 1 300 de credincioşi îşi spuneau în curtea mănăstirii “Hristos a înviat!”

Peste 1 300 de credincioşi au participat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Noaptea Învierii, la slujba oficiată la Mănăstirea Vorona. Curtea lăcaşului de cult a fost aproape neîncăpătoare pentru oamenii veniţi de prin toate colţurile Moldovei, şi chiar a ţării, doar pentru a lua lumină de la preoţii de aici.

Suntem din Iaşi şi e prima dată când venim aici, dar ne place foarte mult şi cred că o sa revenim. Este o sărbătoare foarte mare pentru noi şi nu o ratăm niciodată. Nici măcar nu avem rude aici. Am vrut noi să luăm lumină de aici”, a spus unul dintre credincioşii veniţi la Mănăstirea Vorona.

La 00.00 fix, preotul a ieşit în Altar şi a strigat “Veniţi de luaţi lumină!”, iar toţi cei prezenţi s-au îngrămădit să îşi aprindă lumânările de la preot.
A urmat apoi slujba în aer liber, când preoţi şi credincioşii au înconjurat biserica, iar apoi, în timp ce doar câteva zeci de credincioşi au rămas la slujbă  ca să îşi sfinţească şi bucatele pe care le-au adus în coşuri, majoritatea au plect ducând lumină în case.
Din cauza numărului foarte mare de credincioşi, poliţiştii rutieri au fost prezenţi pentru a dirija circulaţia şi pentru a-i îndruma pe şoferi unde să îşi parcheze maşinile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *