Hrana săracilor de la Cantina Bisericii „Sfântul Ilie”, tot mai greu de procurat

Situație din ce în ce mai dificilă de a asigura masa săracilor care mânăncă la cantina Bisericii „Sfântul Ilie”din Botoșani din cauza facturilor mari către furnizorii de gaz și energie electrică.

Deși la cantina bisericii primesc o masă caldă, zilnic, familii sărace din Botoșani, acest gest creștinesc este din ce în ce mai greu de făcut. Preotul paroh al Bisericii „Sfântul Ilie”, Lucian Leonte ne-a declarat că a primit chiar  în apropierea Sfintelor Sărbători pascale sute de cereri din partea botoșănenilor, însă doar o sută vor putea fi onorate. „Din mulțimea de cereri primite, doar o sută vom putea ajuta, pentru că la mai mulți de atât nu putem. Sunt foarte multe cereri, dar nu le putem onora pe toate pentru că nu avem situație financiară și materială. În ultima vreme s-a scumpit enorm gazul și energia electrică. Sunt niște biruri foarte mari pe noi și noi nu suntem o firmă care să producă și nici nu vine nimeni să spună << Părinte, îți dau 3 milioane să ai de plătit gazul>>”, ne-a declarat preotul paroh al Bisericii „Sfântul Ilie”, Lucian Leonte.

Ultima factură către furnizorul de gaz pe care parohia păstorită de protopopul județului o are de pătit, este de 4000 lei și numai în această iarnă s-a plătit către furnizorii de gaz și energie electrică circa 20.000 lei.

„Acum am de plătit o factură de 40 milioane, stă în așteptare să strâng niște bani să pot plăti la gaz, dar iarna asta am plătit 200 de milioane la gaz și curent electric. Sunt exorbitante sumele  și am rămas efectiv la zero”, a mai spus Lucian Leonte, preotul paroh.

Cu toate acestea, cei 100 de botoșăneni care servesc în prezent masa la cantinta Bisericii „Sfîntul Ilie” vor beneficia în zilele de Paști de un meniu special din care nu vor lipsi ouălele roșii și cozonacii datorită donațiilor în produse și în bani făcute de credincioșii care vin la Biserică.

Cei 100 de oameni care primesc o masă la cantină au fost selectați în urma unei anchete sociale și sunt fie persoane vârstnice, fie persoane provenite din familii cu mulți copii, fie fără serviciu, fie bolnavi.

2 thoughts on “Hrana săracilor de la Cantina Bisericii „Sfântul Ilie”, tot mai greu de procurat

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Parinte,decat sa construiti mastodontul ala de cladire din Bucuresti si alte cateva sute de biserici nu mai bine ajutati oamenii sarmani ca doar asta e menirea bisericii! Cand BOR-ul are un profit de milioane de euro dumneata te plangi ca nu ai bani sa platesti o factura de gaz? Construiti mai putine palate in jurul bisericilor,opriti-va din constructia bisericilor,plimbati-va cu masini mai modeste si va vor ajunge banii si pentru gaz si curent.Hristos a inviat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *