Protopopul județului, Lucian Leonte: Sfânta Liturghie din noaptea de Paști este hrana vieții și a viitorului nostru…

Mesajul protopopului Lucian Leonte adresat credincioșilor în pragul marii sărbători a Învierii Mântuitorului Iisus Hristos:

Ne întoarcem, odată cu anotimpurile și cu anii,  de fiecare dată, la sărbătoarea Sfintelor Paști.

Sărbătoarea nu este doar un eveniment comemorativ în care ne amintim de actul existențial mântuitor pe care Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu l-a făcut.

Sărbătoarea înseamnă o întâlnire cu mântuitorul Iisus Hristos în mod real și actual. Deci, Sfânta Învierea și participarea creștinilor la Sfânta Înviere înseamnă șansa de a ne atinge de prezența lui Hristos în mijlocul nostru, de aceea așa cum a sfătuit și Înalt Preasfințitul Teofan, părintele nostru duhovnicesc, sfătuim credincioșii ca să vină de la începutul slujbei de Paști, la Biserică, să primească Sfânta Lumină și după aceea să rămână la Sfînta Slujbă, la Sfânta Liturghie să se întâlnească cu Lumina cea adevărată, adică cu Hristos Domnul.

Era obiceiul că unii mai plecau după ce primeau lumină, ceea ce înseamnă că de fapt nu atingeau miezul evenimentului Sărbătorii Sfintelor Paști, care este întâlnirea cu mântuitorul Hristos. De la această întâlnire avem noi bucuria Paștelui, de aici avem sfințenia acestor zile, de aici avem pacea, binecuvântarea și putere și optimism pentru a aduce viața cu bine înainte, așa încât Sfânta Liturghie din noaptea de Paști este hrana vieții și a viitorului nostru.

Să dea Dumnezeu ca să înțelegem cu toții această profunzime duhovnicească și să o punem în aplicare, adică să participăm la toată slujba din noaptea Sfintelor Paști și să mergem acasă, în familie cu bucurie și binecuvântarea luată de la Biserică și de la Mântuitorul Hristos și să dea Dumnezeu ca în această evlavioasă comportare a creștinului și a creștinilor noștri, Dumnezeu să ne dea vremuri bune, un an binecuvântat și fiecăruia în casă ce are nevoie și ceea ce își dorește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *