Alerta in judet de la trei cazuri de rabie

minodora vasiliu
Minodora Vasiliu, director DSVSA

Autorităţile sanitare sunt în alertă după ce mai multe persoane au intrat intrat în contact cu animale turbate. Doua cazuri de rabie au fost semnalate , marti, sustin reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Animalelor, unul fiind in localitatea Mihalaseni, la o bovina, iar celalalt la un caine turbat in localitatea Frumusica. De asemenea, o suspiciune de rabie exista si la Ibanesti.

La Ibanesti, din punct de vedere clinic era rabie, dar nu s-a putut face confirmarea 100% prin laborator, intrucat cadravul acelui caine era intr-o stare avansata de putrefactie. Am informat Prefectura, ISU, Directia de Sanatate Publica si, in acest caz, am informat si Primaria, intrucat acel caine din gospodarie a muscat diverse persoane. Au fost in jur de trei persoane„, a precizat Minodora Vasiliu, directorul DSVSA.

Persoanele care au intrat in contact cu animalele au fost vaccinate antirabic.  Rabia (turbarea) este o boala produsa de un virus si care afecteaza sistemul nervos central (creierul si maduva spinarii) atat la animale cat si la oameni. Animalele infectate cu acest virus pot raspandi boala prin intermediul salivei sau contactului cu tesutul cerebral.

Oamenii pot dobandi boala in urma muscaturilor, produse atat de la animale salbatice cat si domestice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *