O elevă de la Colegiul „Mihai Eminescu” a obţinut medalie de bronz la Olimpiada internaţională de chimie

olimpici chimieO elevă din judeţul Botoşani a obţinut un rezultat deosebit la Olimpiada internaţională de chimie. Lotul olimpic de chimie al României a obţinut o medalie de aur, două medalii de argint şi trei de bronz la a 47-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D. Mendeleev”, desfăşurată în perioada 23 – 30 aprilie 2013, în capitala Uzbekistanului, Taşkent.
Medalia de aur a fost cucerită de Andreea Maria Filip, elevă în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Mara Ioana Ieşanu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Roman Vodă” din Roman, judeţul Neamţ) şi Grigore Mihai Prună (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare) au intrat în posesia medaliilor de argint.

Alţi trei elevi au fost laureaţi cu medalii de bronz: Teodora Coroamă (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani), Vlad-Mihai Mandric (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti) şi Ştefan Bogdan Ivan (clasa a XI-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti). Mara Ioana Ieşanu a primit şi premiul special pentru cel mai mare punctaj la proba practică.
La ediţia din acest an au participat 118 elevi din 17 ţări. Concursul a constat în trei probe a câte 5 ore, două probe teoretice şi o probă practică. După festivitatea de premiere, membrii lotului au fost invitaţi la Ambasada României din Uzbekistan, unde au fost felicitaţi de către ambasadorul României în Uzbekistan, Romeo Stanciu, se precizează într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *