Un deputat de Botoşani o acuză pe Raluca Turcan că îi fură proiectele

Liliana MincaDeputatul Liliana Mincă regretă că moda plagiatului atrage tot mai mulți politicieni. În timpul vizitei de marți, 30 aprilie 2013, la Botoșani, deputatul de Sibiu Raluca Turcan (PDL), originară din Botoșani a susținut cu seninătate că a descoperit sfântul Graal al politicii sociale. ”După peste 10 ani de funcţionare a acestui program, se impune o upgradare a lui. Există zone unde programul este un factor de împiedicare a abandonului şcolar, dar există şi zone în care se produce o risipă enormă. De aceea, PDL are ca alternativă „Masa caldă”, iar acest program poate deveni realitate doar în câţiva ani”, a anunţat Turcan într-o conferință de presă.

În fața unei asemenea declarații nu putem rămâne indiferenți. Ne vedem nevoiți să o corectăm pe doamna deputat Turcan și să informăm corect opinia publică. Doamna deputat PDL Raluca Turcan nu a făcut decât să copie o propunere mai veche a PP-DD și să o livreze presei în ambalaj de lux. Ideia înlocuirii programului ”Laptele și cornul” cu o masă caldă aparține deputatului PP-DD botoșănean Liliana Mincă. Propunerea a fost făcută încă din luna ianuarie a anului în curs, deputatul Liliana Mincă propunând chiar și un amendament legislativ în această privință.

În altă ordine de idei, ne bucurăm că deputatul Raluca Turcan împărtășește aceleași principii cu noi, dar considerăm că unor politicieni nu ar trebui să le fie rușine să spună că agrează ideia sau ideile altor politicieni, mai ales când sunt în interesul comunității. Cu atât mai puțin să le ”împrumute” și să-și atribuie drepturi de autor. Înțelegem ”scăparea” declarativă a domnei deputat Raluca Turcan și sperăm că după clarificarea acestui aspect va alege să susțină pe mai departe acest demers al PP-DD privind înlocuirea laptelui și a cornului în școli, chiar dacă ideea nu îi aparține doamnei Turcan. Cu atât mai mult cu cât și deputatul Liliana Mincă și Raluca Turcan sunt de aceeași parte a baricadei politice și, în plus, au origini botoșănene. Mai mult chiar, ne bucurăm că, deși amendamentul propus de deputatul Liliana Mincă a fost respins inițial, de curând însuși domnul Prim-ministru Ponta a declarat că programul ”Laptele și cornul” trebuie înlocuit. Altfel spus, se pare că, în final, vocea poporului s-a făcut auzită la București, prin deputatul Liliana Mincă.

De asemenea, pentru binele cetățenilor din toată țara, nu doar din Botoșani, ne bucură și ”preluarea” de către premierul Ponta a unei alte propuneri a doamnei deputat Liliana Mincă. În câteva emisiuni difuzate la B1 și RTV, în perioada ianuarie – februarie 2013, deputatul PP-DD Liliana Mincă a susținut necesitatea introducerii în școli a manualelor școlare în format digital. Zilele acestea, premierul Victor Ponta a declarat că va susține acest demers și a declarat război baronilor locali care obțineau profituri uriașe din manualele școlare. Nu are importanță că nici domnul Ponta nu a recunoscut de la cine a împrumutat ideea. Domnia sa fiind foarte solicitat la Guvern, a omis probabil acest aspect. Altfel nu ne îndoim de corectitudinea premierului și de capacitatea acestuia de a recunoaște când o idee sau un principiu nu-i aparține…

Sursa: comunicat Cabinet deputat Liliana Minca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *