Campanie „Sărbători Fericite–Sărbători în Siguranţă”, derulată de poliţişti

campanie politieÎn perioada 25 aprilie – 4 mai, poliţiştii botoşăneni  desfăşoară campania de informare a cetăţenilor ,,Sărbători Fericite – Sărbători în Siguranţă”.

Având în vedere vulnerabilităţile identificate în anii precedenţi în perioada Sărbătorilor Pascale, poliţiştii din cadrul IPJ Botoșani desfăşoară în această perioadă activităţi de informare şi responsabilizare a cetăţenilor în cadrul campaniei ,,Sărbători Fericite – Sărbători în Siguranţă”.

Astfel, în intervalul 25 aprilie–4 mai, poliţiştii derulează activităţi de informare ce vizează în special promovarea de recomandări preventive pe linia prevenirii furturilor din locuinţă, a furturilor din genţi şi buzunare şi pe linia prevenirii victimizării in cazul infracţiunilor de tâlhărie.

În data de 29 aprilie, poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi din cadrul Secţiei Rurale nr.1 Botoşani au desfăşurat activităţi preventive pe raza localităţii Cătămărăşti Deal, accentul punându-se în special pe promovarea unor măsuri de protecţie a locuinţei şi a bunurilor aflate în gospodărie.

Discuţiile poliţiştilor cu cetăţenii au vizat transmiterea unor sfaturi utile în situaţia în care locuinţele rămîn nesupravegheate pe perioade îndelungate, dar şi măsuri specifice pentru perioada Sărbătorilor Pascale. Proprietarii care nu au fost identificaţi acasă au primit în căsuţele poştale materiale informative şi scrisori cuprinzînd sfaturi preventive.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *