Cazul elevei ucise, anchetat de procurori

sediu ParchetParchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani efectuează cercetări faţă de Catalin Vasile Andronicese , de 23 de ani, din localitatea Hilişeu Horia, judeţul Botoşani, pentru săvârşirea infracţiunii de „omor calificat”.

S-a reţinut că, în ziua de 29 aprilie 2013, în jurul prânzului, autorul a aşteptat victima, de 17 ani, elevă la o unitate şcolară din municipiul  Dorohoi, la revenirea acesteia în sat, înjunghiind-o cu un cuţit şi provocându-i mai multe leziuni în zona inimii, după care a stropit-o cu benzină şi a incendiat-o. În drum spre spital, victima a decedat.

Autorul a fost reţinut pe timp de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pe timp de 29 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrunte principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *