Autoturisme cu documente în neregulă depistate de poliţiştii de frontieră

masina politie frontieraÎn urma unor acţiuni specifice desfăşurate de poliţiştii de frontieră botoşăneni, doi cetăţeni români s-au ales cu lucrare penală, după ce au fost depistaţi la volanul unor autoturisme cu documente de înmatriculare în neregulă.

În data de 26 aprilie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti, aflaţi în executarea unei misiuni specifice, au oprit pentru control, în localitatea Ştefăneşti, judeţul Botoşani, un autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în România, care tracta o rulotă, condus de Viorel M., de 33 de ani.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că numărul de înmatriculare provizoriu al rulotei este expirat, iar bărbatul posedă permis de conducere doar pentru categoria B.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană a cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv şi tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare, documentele urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni.

În data de 27 aprilie, ora 03.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, aflaţi în executarea unei misiuni specifice, au oprit pentru control, în localitatea Manoleasa, judeţul Botoşani, un autoturism marca Ford Mondeo, înmatriculat în Marea Britanie, condus de Leonard G., de 27 de ani.

La controlul specific, în urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul respectiv nu figurează în bazele de date ca având asigurare auto de răspundere civilă obligatorie.

Lucrătorii noştri au întocmit pe numele bărbatului lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, documentele urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *