Sute de amenzi date de poliţişti în acţiunile derulate de Florii

În zilele de 27 şi 28 aprilie, peste 250 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră şi investigaţii criminale, folosind 87 de autospeciale, au fost angrenaţi în activităţi cu caracter special, destinate menţinerii unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, în contextul sărbătoririi Floriilor. Poliţiştii structurilor de investigare a fraudelor au acţionat de asemenea pentru verificarea legalităţii activităţilor comerciale din pieţe, târguri sau centre agroalimentare.

În urma acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au constatat în flagrant 19 infracţiuni, din care 12 de natură judiciară.

Au fost constatate de asemenea 385 contravenţii, respectiv 69 fapte prevăzute de Legea nr.61/1991, 214 privind încălcarea normelor rutiere, 68 contravenţii de natură economico-financiară şi 34 fapte de altă natură.

Valoarea însumată a sancţiunilor contravenţională depăşeşte 61.100 lei, fiind de asemenea confiscate mărfuri în valoare de 5.597 lei.

Poliţiştii din cadrul structurilor operative ale IPJ Botoşani vor continua să   acţioneze în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice şi în zilele următoare ce vor marca sărbătorile de 1 şi 2 mai, precum şi în perioada sărbătorilor pascale.

Sursa: comunicat IPJ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *