Poliţiştii rutieri ies la vânătoare de vitezomani, pe 1,2 şi 3 mai

politie turiera radarÎn perioada 1-3 mai, în contextul sărbătoririi Zilei Internaţionale a Muncii şi Zilei Internaţionale a Tineretului, în corelare cu Hotărârea Guvernului nr. 79 din 06 martie 2013, pentru stabilirea zilelor de 2 şi 3 mai 2013 ca zile libere, sunt anunţate manifestări cu participarea unui public numeros şi un aflux important de persoane spre localităţile şi zonele turistice şi de agrement,care impun adaptarea corespunzătoare a activităţilor specifice desfăşurate de structurile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Astfel, în perioada menţionată toate structurile operative ale inspectoratului vor desfăşura activităţi specifice, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, în special în locurile de pelerinaj, locaţiile  turistice şi zonele de agrement.

Peste 550 de poliţişti, din care 420 de la ordine publică, 152 de la poliţia rutieră şi 18 de la investigaţii criminale vor acţiona în zilele de 01, 02 şi 03 mai, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localităţile şi zonele turistice şi de agrement unde se vor desfăşura manifestări culturale, artistice şi sportive.

 

Totodată, poliţiştii rutieri vor acţiona pe 12 tronsoane de drumuri naţionale şi respectiv  DE 58, utilizând, în medie, zilnic, 13 aparate radar. Scopul principal al acestora vizează prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea circulaţiei şi combaterea vitezei excesive.

Sursa: comunicat IPJ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *