Un preot din Botoşani devine preotul bolnavilor din Iaşi

preotul Daniel DascaluUn preot din Botoşani a devenit preotul tuturor bolnavilor internaţi la Spitalul Clinic Sfântul Spiridon din Iaşi, după ce a luat nota cea mai mare la concurs organizat pe 15 aprilie de Arhiepiscopia Iaşilor la care s-au înscris alţi 18 preoţi. Preotul Daniel Dascălu va ocupa postul de preot misionar de caritate la Spitalul Clinic Sfântul Spiridon, ca urmare a obţinerii notei de 9.49 la examen (în condiţiile în care al doilea candidat a obţinu 8.84).

Preotul botoşănean a primit, marţi, cu prilejul Sfântului Gheorghe, de la ÎPS Teofan, rangul de iconom stavrofor (rang onorific bisericesc care se conferă preoţilor cu o activitate pastorală excepţională de către episcopul eparhiot).

După ce a absolvit , în 1999, Facultatea de Teologie D. Stăniloae din cadrul Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi, Daniel Dascălu, în vârstă de 39 de ani, a debutat ca profesor la Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Sf. Gheorghe” din Botoşani. În perioada 2002- 2007 a fost preot la Biserica “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Răchiţi, iar în 2007 a devenit preot misionar de caritate la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Mavromati” Botoşani.

În 2009, a devenit paroh al Parohiei Ortodoxe Române “Naşterea Maicii Domnului” din Copenhaga- Danemarca.

Potrivit CV-ului său, Daniel Dascălu a urmat, între anii 1990 – 1995,  Seminarul Teologic Liceal “Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamţ, iar în 1999 obţine licenţa în Teologie Pastorală la Facultatea de Teologie “D. Staniloae” Iaşi. A urmat în 2000 un master în teologie la aceeaşi facultate, iar în 2005 a absolvit masterul în Drept canonic şi instituţii europerne la Facultatea de Drept a Universităţii “Ovidius” din Constanţa.

În perioada 2006- 2007 a urmat Şcoala doctorală la catedra Istoria şi Filosofia Religiilor, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă “D. Staniloae” Iaşi, devenind, în 2011, doctor în teologie.

2 thoughts on “Un preot din Botoşani devine preotul bolnavilor din Iaşi

  1. as fi vrut sa citesc^ca acest preot s-a implicat in multe actiuni umanitare, a initiat campanii pentru sprijinirea copiilor bolnavi d ecancer, spre exemplu, nu studiile facute la facultati private. Isus nu avea studii inalte….

  2. Nu stiu daca ai facut tu mai mult pentru bolnavi fata de cat a facut el. Se vede ca ai ranchiuna specific neoprotestantilor(felul cum ai scris”Isus” te da de gol). Sprijinirea copiilor bolnaqvi de cancer este doar o farama din activitatile filantropice ale Bisericii (in general fundatiile umanitare au doar obiectul asta de activitate care este de sorginte occidentala si neoprotestanta). Daca vrei sa stii mai multe deschide ochii si afla. Cat despre studiile parintelui, Bravo lui, sunt pe merit, la facultati de stat, cu multa munca, mai ales acum cand prea putini citesc (cei mai multi nu stiu sa scrie). Cat despre faptul ca „Isus” nu a avut studii inalte, aici te contrazic . Crezi tu ca Iisus putea sa fie asemiut cu omul cand El este Atotstiutor (sau il reduci la nivel de creatura- nu ma mira in teologia neoprotestanta).In schimb iti dau exemplu de Apostoli cu „multe studii: Matei- vames cu studii juridice si economice (nu puteai sa fii vames cu zero stiinta). Pavel cu teologie si drept roman.Se crede ca avea si studii de filosofie.Luca, medic.si altii. Deci deschide ochii si studiaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *