Moldovean reţinut cu focuri de armă de poliţiştii de frontieră la Miorcani

moldovean frontieraPoliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut au întocmit dosar penal pe numele unui cetăţean din Republica Moldova, care a fost depistat încercând să treacă ilegal frontiera de stat.

În data de 23 aprilie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, judeţul Botoşani, aflaţi în executarea unei misiuni specifice au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, mai multe persoane, care nu îşi justificau prezenţa în zonă şi care se îndreptau către localitatea Miorcani.

Un echipaj format din poliţişti de frontieră de la SPF Rădăuţi Prut s-a deplasat imediat în zonă, unde a procedat la interceptarea persoanelor. Deoarece acestea nu s-au supus somaţiilor verbale lucrătorii noştri au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase cinci focuri de armă în plan vertical, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale, reuşindu-se reţinerea unei persoane. Celelalte patru au reusit sa treaca înot râul Prut spre R. Moldova.

În urma verificărilor specifice efectuate s-a stabilit că bărbatul reţinut este R. R., de 34 de ani, cetăţean moldovean care a trecut râul Prut folosind o barcă pneumatică.

Pe numele cetăţeanului poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, documentele urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani.

Cercetările continuă în comun cu autorităţile de graniţă ale statului vecin pentru stabilirea întregii arii infracţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *