Mită de 50 euro refuzată de un poliţist de frontieră. Vezi pentru ce!

politie frontieraOfiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Botoşani sub coordonarea procurorului şef secţie urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, au identificat un bărbat, care a oferit suma de 50 euro unui poliţist de frontieră pentru ca acesta din urmă să nu ia măsurile legale care se impun împotriva soţiei.

În data de 24 aprilie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi, judeţul Botoşani, aflaţi în executarea unor misiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii traficului cu produse accizabile, au oprit pentru control, pe comunicaţia Siret – Vârfu Câmpului, un autoturism marca VW Touran, condus de românca I. M., în vârstă de 39 ani. Tânăra era însoţită de soţ, cetăţeanul român M.M., în vârstă de 43 ani.

La controlul efectuat de către lucrătorii noştri au fost descoperiţi, în interiorul autoturismului, mai mulţi saci cu zahăr în greutate totală de 150 kilograme, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale. În momentul în care poliţistul de frontieră i-a adus la conştinţă măsurile legale ce vor fi aplicate, M.M. a oferit acestuia, cu titlu de mită, suma de 50 de euro, pentru a nu lua măsurile legale ce se impun şi pentru a-i permite continuarea deplasării.

Poliţistul de frontieră în cauză l-a informat pe adjunctul S.P.F. Dorohoi, care a sesizat lucrătorii D.G.A.

Astfel, în baza sesizării poliţistului de frontieră, lucrătorii D.G.A. – S.J.A. Botoşani, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, au procedat la efectuarea de acte de cercetare penală în cauză.

În prezent M.M. este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, prevăzută şi pedepsită de art. 255 al. 1 Cod penal cu referire la art. 6 şi art. 7 al. 2 din Legea 78/2000, în stare de libertate.

Întreaga cantitate de zahăr, în valoare de 750 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, femeia fiind sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1500 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *