Alianţa USL scârţie rău la Botoşani. Vezi de ce!

primar ovidiu portariucDupă ce consilierii locali ai PNL nu au votat, joi, un proiect propus de Executivul Primăriei, un alt subiect i-au pus pe contre: alegerea preşedintelui de şedinţe de Consiliu Local. Consilierul local Cătălina Lupaşcu a propus ca preşedintele de şedinţă să fie numit în ordine alfabetică. Propunerea acesteia nu a fost pe placul viceprimarului Cosmin Andrei, care a propus ca preşedintele să fie ales pe grupuri politice.

Propunerea Cătălinei Lupaşcu a fost susţinută şi de consilierii locali din opoziţie şi a fost cea aprobată, lucru care l-a nemulţumit pe primarul Ovidiu Portariuc, care a dorit să afle dacă poziţia Cătălinei Lupaşcu este agreată şi de ceilalţi consilieri ai PNL.

Vreau să ştiu dacă aceasta este şi poziţia grupului în totalitate, Până la urmă toţi suntem trimişi aici cu un vot politic şi reprezentăm un punct de vedere politic. Nu suntem tehnocraţi sau aleşi independent„, a afirmat Portariuc.

Cătălina Lupaşcu i-a răspuns că „ceea ce faceţi acum nu înseamnă altceva decât o asumare a grupului PNL şi o politizare care chiar nu-şi are rostul şi locul. Acest lucru face parte din exerciţiul democraţiei şi este primul pas spre democraţie. Să nu politizăm şi să aruncăm pe grupul PNL, care îşi asumă sau nu-şi asumă. Nu este important cine conduce sau nu şedinţa…„.

Primarul Ovidiu Portariuc a considerat nefirească atitudinea colegilor din alianţă în cadrul şedinţei. El a spus că va avea o discuţie cu liderul PNL Botoşani, Florin Ţurcanu, întrucât prin votul negativ al consilierilor din PNL s-a blocat un proiect privind reorganizarea Poliţiei Locale.

Nu înţeleg acţiunile celor de la PNL. Vom avea o discuţie şi cu preşedintele PNL Botoşani, ca să ştim exact cum stăm, pentru că altfel riscăm să blocăm activităţile în municipiu, iar cetăţenii să aibă de suferit. Cred că nu ar trebui să ne exprimăm ambiţiile, frustrările şi răzbunările în Consiliul Local, acolo unde votam trebuie importante pentru oraş, treburi vitale. Ar trebui lăsate declaraţiile politice şi altfel de acte poate în presă„, a afirmat Portariuc.

One thought on “Alianţa USL scârţie rău la Botoşani. Vezi de ce!

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Daca cei din PNL nu voteaza prostiile PSD-istilor nu inseamna ca fac rau botosanenilor. din contra, avem incredere in ei ca voteaza pt binele nostru si impotriva prostiilor propuse de PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *