Angajaţi de la Direcţia Silvică, condamnaţi pentru tăierea unei păduri

stejari taiatiDoi angajaţi ai Direcţiei Silvice Botoşani au fost condamnaţi pentru tăierea unei păduri. Magistraţii Curţii de Apel din Suceava s-au pronunţat într-un dosar în care fostul şef al Districtului Dorohoi, Gheorghe Temnianu, şi un fost pădurar, Rafael Ţipirigan, au fost judecaţi pentru abuz în serviciu.

Cei doi au fost găsiţi vinovaţi de tăierea ilegală, în 2009, a 370 de metri cubi de stejar din pădurea „Comori” de lângă Dorohoi. Totul a ieşit la iveală în 2010, după un control de fond, iar autorităţile forestiere au sesizat procurorii.

„Au fost stejari de dimensiuni mari, care erau scumpi pe piaţă„, a declarat directorul Direcţiei Silvice, Sorin Corduneanu.

Pădurarul Rafael Ţipirigan a fost direct implicat în această tăiere de copaci, în timp ce şeful Ocolului Silvic a fost găsit vinovat pentru că nu a descoperit ilegalităţile.

Iniţial, cei doi au fost condamnaţi de Judecătoria Dorohoi la câte un an de închisoare cu suspendare şi la plata unor daune către Direcţia Silvică de 105.000 de lei, însă judecătorii Curţii de Apel au fost mai blânzi reducând pedeapsa în cazul şefului Ocolului Silvic, Gheorghe temnianu, la o amendă penală de 6.000 de lei.

Cei doi vor trebui să achite, în solidar, RNP Romsila – Direcţia Silvică Botoşani, la suma de 60.286,89 lei

One thought on “Angajaţi de la Direcţia Silvică, condamnaţi pentru tăierea unei păduri

  1. Dar cu beneficiarii acestui jaf (oamenii de „afaceri” care au preluat acesti copaci) ce se intimpla ?
    Caci aici este o cirdasie intreaga bazata pe mita si subevaluarea masei lemnoase ce urmeaza a fi taiata si vinduta catre asa zisii business man-i.
    Sau mergem pe principiul clasic, antic si de demult al acarului Paun ?
    In fapt, pina nu evem corupatori nu putem avea corupti, nu-i asa ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *