A murit un cunoscut profesor de la Universitatea „Cuza”, născut la Botoşani!

universitatea cuzaDoliu in mediul academic iesean. Unul din cunoscutii profesori ai Facultatii de Geografie si Geologie din cadrul Universitatii „A. I. Cuza”, Marcel Raileanu, a murit la 62 de ani. Acesta suferea de o boala incurabila. Profesorul va fi inmormantat maine in localitatea Havarna, din judetul Botosani, locul in care acesta se nascuse.

Marcel Raileanu a absolvit Liceul de cultura generala nr.1 Dorohoi, judetul  Botosani (1968 -1970) si apoi a urmat cursurile Facultatii de Biologie – Geografie, Sectia Geologie, Universitatea „Al. I. Cuza” Iasi, absolvind in anul 1976.

Marcel Raileanu a obtinut diploma de doctor in geologie, specializarea Metalogenie, cu lucrarea „Studiul petrografic si mineralogic al rocilor eruptive neogene si mineralizatiilor hidrotermale asociate din partea sudica a Muntilor Bargaului.”

Acesta a lucrat ca asistent, Sectia de Inginerie Geologica si Geofizica, Facultatea de Biologie- Geografie – Geologie (15.09.1981 – 15.02.1991), dar si sef de lucrari, Sectia de geochimie, Facultatea de Geografie si Geologie ( 15.02.1991- prezent). De asemenea, el a fost si membru al Centrului de Cercetare intitulat „Geochimie si Geotermometrie Determinativa” organizat in cadrul Facultatii de Geografie si Geologie de la Universitatea „Al. I. Cuza” Iasi.

Marcel Raileanu a publicat peste 60 de lucrari stiintifice, atat in tara, cat si strainatate,  a fost autor sau coautor la 5 carti de specialitate si cursuri universitare, a participat cu lucrari stiintifice la numeroase simpozioane si congrese din tara si strainatate si a lucrat la 7 granturi nationale de cercetare si 15 contracte de cercetare cu sectorul economic.

Sursa: Buna Ziua Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *