Consilier judeţean condamnat la închisoare cu suspendare

Un consilier judeţean din Botoşani a fost condamnat, luni, la şase luni de închisoare cu suspendare. Consilierul liberal Maria Luiza Alexandru a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Suceava la şase luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de doi ani şi jumătate, pentru înşelăciune, într-un dosar privind falsificarea unor adeverinţe în baza cărora mai multe persoane au obţinut ilegal concedii pentru creşterea copiilor.

Curtea de Apel a redus pedeapsa în cazul Mariei Luiza Alexandru de la trei ani, cât a decis Tribunalul Botoşani, la şase luni.

Maria Luiza Alexandru a fost trimisă în judecată pentru nişte fapte comise pe vremea când era inspector la Casa Judeţeană de Pensii. Ea a favorizat peste 20 de persoane să obţină ilegal de indemnizaţia de creştere a copilului. Justiţia a stabilit că beneficiarele nu aveau stagiile de cotizare necesare, iar angajările erau fictive. Fiecare dintre mame a câştigat astfel sume foarte mari de bani, care au fost şi până la peste 10.000 de lei.

Hotărârea instanţei prevede şi anularea tuturor documentelor emise în fals, dar şi restituirea către Casa de Pensii de către Maria Luiza Alexandru, în solidar cu mamele care au încasat ilegal banii, a unor sume de peste 100.000 de lei.

One thought on “Consilier judeţean condamnat la închisoare cu suspendare

  1. Dar la MIHAI EMINESCU tagma condamnatilor incepe cu VIRGINEL GIREADA LA GRAMADA cu Onofrei,Temciuc..,Epuroii-trei din casa,infractori de drept comun,care au jefuit comuna vinzind toate terenurile prin licitatii trucate .De aici de la asfaltul de la TEHNIC ASIST..,de la apa si smenuri la lucrari,infractorul deputat GIREADA a agonisit o avere de care e speriat si el.
    De la sandale legate cu sarma la BMW X5,iar coana ANETA,cocotata la primarie cu voturi cumparate cu 2 milioane de la calici,cu sprijinul Epurasilor infractori.Asta e la com.MIHAI EMINESCU,infractori pe banda rulanda.Epuroaica va mai face infractiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *