Mai mulţi primari din judeţ cer ca drumurile comunale să treacă la judeţ

drum 1Mai mulţi primari din judeţ vor ca drumurile comunale să fie transformate în drumuri judeţene, şi asta pentru că bugetele nu le permite reabilitarea acestora.  Primarul comunei Dersca, dar şi cel al comunei Şendriceni au trimis şi o adresă oficială către Consiliul Judeţean, prin care solicită acest lucru.

Vicepreşedintele CJ, Gheorghe Sorescu, susţine însă că primarii nu vor mai primi aceleaşi fonduri, dacă drumurile ar trece cu administrarea la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri.

„70% din ce a venit pe drumuri a rămas la Consiliul Judeţean, iar 30% s-au dus la comune. Este şi firesc pentru că şi lungimea drumurilor, complexitatea şi normele de întreţinere diferă de la un drum naţional la unul judeţean sau la unul comunal. Noi am cerut şi punctul de vedere al arhitectului în astfel de cazuri. Dacă aceste drumuri vor trece la judeţ, sumele alocate pentru drumurile comunale vor fi din ce în ce mai mici. Să nu-şi imagineze cineva că va primi aceiaşi bani, în condiţiile în care drumurile ar fi preluate de judeţ”, a spus vicepreşedintele CJ.

One thought on “Mai mulţi primari din judeţ cer ca drumurile comunale să treacă la judeţ

  1. Pimarii sa puna mana sa atraga fonduri europene pentru drumuri daca nu mai au bani. In Copalau drumurile comunale sunt asfaltate in timp ce alea judetene sunt pietruite pentru ca priumarul a accesat fonduri europene si a facut drumurile insa cele judetene nu sunt in subordinea lui si cei de la judet nu au de gand sa le faca. Mai mare rusinea, drumuri judetene pietruite in timp ce alea comunale sunt asfaltate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *