Municipiul Botoșani reciclează azi pentru sănătatea sa de mâine

campanie reciclarePână în data de 26 aprilie, concomitent cu Zilele Orașului Botoșani, se desfășoară o campanie de informare și colectare deșeuri de echipamente electrice și electronice, dar și de baterii portabile și acumulatori vechi.

Parteneri în proiect, alături de ECOTIC și ECOTIC BAT sunt Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani și SC Urban Serv Botoșani SA. În demersul ecologic s-au alăturat elevii Palatului Copiilor din Botoșani de la Cercul de Protecție a Mediului. Aceștia au creat materialele informative, tot ei făcând și informarea către cetățenii municipiului.

 

Elevii au înțeles ce important este gestul de a colecta selectiv, dar și gradul înalt de periculozitate pe care deșeurile electrice și electronice și deșeurile de baterii și acumulatori îl au dacă sunt aruncate la întâmplare. Au decis în consecință să împartășească aceste cunoștinte locuitorilor municipiului Botoșani și să îi determine astfel, să nu mai arunce sau să depoziteze necorespunzător deșeurile de echipamente electrice și electronice și bateriile uzate.

În zona „Casa Cartii” –Piata centrala este amplasat un cort unde sunt disponibile materiale informative. Tot acolo, populația poate să aducă DEEE și bateriile uzate în vederea colectării lor selective și reciclării.

 

Sloganul campaniei este unul elocvent și demn de urmat nu numai în Botoșani: „Reciclează azi pentru sănătatea ta de mâine!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *