Consiliul Judeţean angajează încă un avocat pe litigiile pe care le are cu Curtea de Conturi

Consiliul Judeţean achiziţionează servicii juridice pentru un litigiu care are ca obiect anularea unei decizii a Curţii de Conturi, prin care se impută sume importante de bani instituţiei urmare a unor nereguli constatate.

Reprezentanţii CJ motivează că în cadrul aparatului de specialitate a Consiliului Judeţean sunt înregistrate 1320 dosare de instanţă, aflate în stadii procesuale diferite, iar numărul de jurişti al instituţiei, şase la număr, este insuficeint, drept pentru care se consideră oportună angajarea unui avocat care să reprezinte instituţia în acest litigiu.

Cheltuielile pentru plata avocatului se vor suporta din bugetul judeţului. Curtea de Conturi a imputat bani CJ pentru plata nelegală a primelor stabilite pentru salariaţii din sistemul de asistenţă socială, pentru plata unor indemnizaţii din 2010, însă a stabilit că au fost făcute cheltuieli nejustificate la modernizarea unor drumuri.

CJ a mai angajat un avocat, respectiv pe Cristian Popovici, pentru procesele privind corecţiile financiare aplicate CJ pe proiectele europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *